PSIDIUM GUAJAVA- poate sa creasca in natura pina la 8 m, frunzele fiind ovale si stralucitoare. Infloreste in toiul verii, iar in octombrie se coc fructele, ovale de aproximativ 5-10 cm de culoare galbuie. Poate supravietui la temperaturi usor mai reci(-4 grade), pentru perioade scurte de timp, dar nu rezista iarna in gradina. Cind sunt cultivate din seminte, poate fructifica dupa cel putin 2 ani. Original din regiunile tropicale, are nevoie de multa caldura si apa. Se poate cultiva in conditii de camera si va fructifica. Se dezvolta in soluri variate, dezvoltindu-se mai bine daca are multa lumina, avind nevoie de razele directe ale soarelui. Fructul are forma de para, cu miez portocaliu spre roz. Este bogat in vitamina C, stimuleaza la rindul sau colagenul. Are de asemenea un continut bogat de fibre solubile si de acid nicotinic si fosfor.PLANTE MELE AU FOST OBTINUTE DIN SEMINTE IN ANUL 2014, IAR IN ANUL 2016 AU FRUCTIFICAT DEJA. Fiecare parte a plantei- radacina ,tulpina, frunze, fructe- sunt folosite pentru a ajuta in medicina traditionala, de la nasteri pina la eruptiile cutanate. Preparatele de frunze se folosesc pentru a trata problemele tractului intestinal, iar cataplasmele aplicate pe piele, pentru a trata ranile deschise sau aruptiile cutanate. Fructele coapte si necoapte sunt folosite pentru a linisti durerile de stomac. Fructele necoapte actioneaza ca un antidiareic. In India este folosit ca un medicament popular impotriva parazitilor intestinali. Studi recente au stabilit ca lectina din fruct se leaga cu E.coli si previne bacteriile de pe peretii intestinali prevenind diareea. Unele experimente au gasit extracte din frunze si scoarta care pot actiona ca un antiinflamator, pot prevenii dezvoltarea bacteriilor, iar in unele cazuri pot opri raspindirea cancerului. PRELUAT de pe Wichipedia.
Noroc bun
Una a picat dupa o luna, dupa ce am adus copacelul in casa, iar cealalta dupa doua luni, era aproape facuta. Cred ca schimbarea de mediu le-a afectat, sau apa , necesita multa apa si acum in perioada de iarna.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.